Hur uttrycker du din kärlek eller uppskattning till någon?
Har du känt ibland att andra inte visar dig uppskattning eller att du visar uppskattning som andra inte verkar ta in eller förstå? När jag fick höra om The 5 Love Languages så tänkte jag direkt att det där stämmer verkligen. Alla har olika uttryckssätt för att visa kärlek eller uppskattning och det kan vara därför som vi missförstår varandra eller inte känner oss uppskattade. Pratar du samma kärleksspråk som din partner eller dina familjemedlemmar? 
 
💗Words of affirmation. En visar och/eller tar emot kärlek genom ord av uppskattning och komplimanger.
💗Act of service. En visar och/eller tar emot kärlek genom att att vara behjälplig och alltid finnas till för andra.
💗Gifts. En visar och tar emot kärlek genom fysiska och emotionella gåvor. En vill känna och få andra att kännas sig speciella genom extra omsorg och personliga presenter.
💗Quality time. En visar och/eller ger kärlek genom att ge av sin tid och energi och värdesätter kvalitetstiden tillsammans dem de tycker om mest av allt.
💗Touch. En visar och/eller ger kärlek genom fysisk beröring och trygghet. Det kan vara allt från en klapp på axeln, kram eller klapp på kinden.
 
De här olika kärleksspåken kan krocka på så många sätt. För dig är quality time kanske viktigast men personen du vill umgås med har valt att boka in någon annan aktivitet istället. Du har förberett en fin present och lagt ner tid och engagemang för att i utbyte få en trisslott. Sådana här situationer skapar såklart besvikelse men kan i grund och botten bero på en sådan enkel sak som att vi inte förstår vad som är viktigt för den andra personen eller vad den värdesätter. För att underlätta i våra liv så kan vi därför försöka lära oss hur vi själva och personerna i vår omgivning visar och tar emot kärlek.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress