Relax the body to relax the mind
Genom några enkla kroppsliga förändringar kan du få kroppen och därigenom hjärnan att slappna av lite mer.
- Sträck på dig
- Andas djupt och långsamt
- Sätt ett litet leende på dina läppar
- Höj på ögonbrynen litegrann
- Släpp ner axlarna och slappna av i både nacke och axlar
- Slappna av i käkarna
- Om du känner spänning i några muskler eller i någon kroppsdel, försök slappna av där. Känn tyngden av din kropp mot t.ex. en stol eller mot marken
- Öppna händerna om dina nävar är knutna
- Fokusera på positiva signaler i din omgivning, t.ex. en person som ler eller är lugn
Sommaryoga
Idag tillät vädret att yoga ute i solen, underbart! Jag har dessutom kommit på lite planer för min träning framöver. Jag har svårt att få det att bli av ibland (kanske snarare ofta) och därför ska jag nu prova att ha bestämda träningsdagar. Jag ska försöka träna måndag, onsdag och fredag. Det behöver inte vara särskilt länge eller särskilt hårt. Men minst 30 minuter. Det behöver heller inte vara på gymmet, utan kan vara hemma. Så jag satsar helt enkelt på lite mindre tufft, men ganska ofta. Vi får se hur det går :) Här är en bild från dagens träningsyogapass.
Du måste fokusera på din egen resa
Din resa kommer aldrig att vara identisk med någon annan på den här jorden. Och det finns ingen ide att jämföra sig med andra, för alla har olika förutsättningar. Vem är mest lämpad för basket, den som är 155 cm eller den som är 190 cm? Det är inget som säger att den som är längst och därför är bäst i basket är bättre än någon annan. Bara för att andra kan saker som du inte kan, är du inte dålig. Bara för att andra gör andra resor i livet jämfört med dig, betyder inte det att din resa är sämre eller bättre än någon annans. Låt din resa vara din resa. Blicka framåt, inte åt sidorna på andra.
 
Försök även att förstå att livet ofta är tufft i olika skeden för oss alla. För vissa är livet krångligt i början, andra i mitten och andra på slutet. För vissa kanske hela livet. En människas yttre avslöjar dock inte mycket. Den visar ofta inte vad som försiggår i människans inre. Så kom ihåg detta:
 
"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."
- Brad Melzer