50 drömmar och mål

Det första steget i att uppfylla sina drömmar och mål är att identifiera dem. Vad skulle jag vilja göra och uppnå? När man har det nedskrivet på papper är det lättare att påminna sig om dem och att börja fundera på hur och när de ska kunna uppnås. Vissa drömmar och mål kanske kan uppnås imorgon, om 20 år eller aldrig, men sannolikheten är i alla fall större om man försöker! Målen och drömmarna kan beröra allt från träning, jobb, resor, vad du vill bli bättre på och mycket mer.

Så nu sitter jag och försöker komma på 50 mål och drömmar, än så länge är jag uppe i 35 (dom kom automatiskt utan så mycket funderande). Här är början på min lista:
- Åka på en yogaresa
- Köpa en egen bil, en Mini
- Besöka alla länder i Europa
- Bo nära skog och natur
- Lära mig mer om båtar och navigation
- Hitta ett roligt och stimulerande jobb
- Kunna göra svårare yogapositioner, bli mer vig
- Skaffa ett djur
- Lära mig att spela golf
- Läsa mer böcker
- Kunna springa en mil utan problem
- Lära mig mer om kameror och fotografering
- Resa till något land i Afrika och åka på safari
- Gå på en modevisning
- Cykla mer
- Bli bättre på att läsa kartor
- Äta mer vegetariskt
- Bo i ett land utanför Europa
- Gå på spa ofta
Illustrationer av Guy Kopsombut
Jag älskar dom här illustrationerna av Guy Kopsombut! Med få ord och väldigt härliga bilder lyckas han förmedla känslor och riktigt bra budskap. Dessutom är djuren som han ritar så söta! Om du vill se fler av hans illustrationer så finns det på Facebook under namnet 4 AM Shower - Illustrations by Guy Kopsumbut. Han har godkänt att jag publicerade dom här bilderna :)
 
 
 
Dagens fundering

Idag satt jag och tänkte på att man ofta vill placera sig själv i ett fack. Man kanske t.ex. har utbildat sig till någonting speciellt, som i mitt fall jurist. Borde jag då bete mig och vara som de flesta andra jurister? Eller är jag mer en yoga- och hälsoperson? Jurist och yoga går väl inte ihop? Tanken som dyker upp är att jag borde välja inriktning; vem ska jag vara och hur ska jag framstå. Men varför tänker man så egentligen, varför vill man så gärna placera sig själv i ett fack? Man är ju inte sin utbildning eller sitt yrke, det är bara en del av livet. Och man har inte bara en typ av intresse eller en typ av egenskap. Bara för att man jobbar med en viss sak, så behöver inte ens främsta intressen vara inom det eller liknande områden. Varför inte kunna vara revisor och älska agility? Militär och älska manikyr eller massör och älska rockmusik?

Man måste inte kategorisera allt även om det är lätt att man gör det. Det finns ingen rätt eller fel. Våga vara den du är, våga vara både och.

 // Katta :)