Alperna
Från Kroatien körde vi genom Italien och sen fick vi vänta ut ett regnoväder över alperna innan vi fortsatte genom sydtyrolen och in i Österrike. Det var så härligt att komma till både Italien och Österrike eftersom jag har bott i båda länderna så det kändes som att komma hem. I Italien njöt vi av gorgonzola, prosciutto, cappuccino och glass! Vi bodde i två mysiga italienska städer, Udine och Bassano del Grappa. I Österrike bodde vi i en liten alpby på 1500 meters höjd. Hotellet var så nice och hade en relaxavdelning med flera olika sorters bastu. Vi vandrade också litegrann morgonen därpå. Det har gått bra att prata tyska, italienskan var dock betydligt svårare! I förrgår bodde vi en natt i Aalen i Tyskland där vi av en slump hamnade på ett hotell som också hade ett termalbad så det gick vi såklart till. Efter en sista natt i Hannover sitter vi nu i bilen och kommer att komma hem till Sverige sent ikväll. Den här resan har verkligen varit häftig, omväxlande och ganska utmattande :) 
Brac - Kroatien
Vi ångrar inte vårt beslut att ta båten ut till ön Brac! Det är en fin ö och det är ett helt annat lugn än på fastlandet. Vi bor på den norra sidan av ön som jag också tror är lugnare än den södra där Bol med den kända stranden ligger. Vi bodde två nätter i Postira och nu två nätter i Pucisca. Pucisca är definitivt favoriten med den fantastiska utsikten över inloppet och bergen på sidorna. Imorgon bär det av mot fastlandet och sen börjar vår resa norrut och hemåt. 
Montenegro
Det var kul att komma till Montenegro igen efter sju år! Vi såg en del nytt och återupplevde en del ställen som vi varit på tidigare. Nytt för oss var deras huvudstad Podgorica (anspråkslös stad och fruktansvärt varmt) och kuststäderna Petrovac och Sveti Stefan. Vi åkte också längs Kotorbukten som var precis lika häftig som jag minns den! Tyvärr så var det dock mer turism nu än för sju år sedan i alla fall vad jag kan minnas så det var lite synd men UNESCO-ställen har en tendens att locka dit mycket folk (även mig själv).