Att dra ner på mobilanvändandet och sociala medier
När man läser om att den psykiska ohälsan ökar hela tiden kan man inte låta bli att undra över hur all mobil och dataanvändning faktiskt påverkar. Allt detta onödiga scrollande på sociala medier så fort man blir lite uttråkad eller rastlös. Problemet tror jag är att hjärnan konstant får nya intryck och blir stimulerad. Det blir ingen vila eller återhämtning. Jag har bestämt mig för att verkligen försöka dra ner på mobil och sociala medier på kvällar och helger och motstå impulsen att ständigt ta upp mobilen för att googla eller kolla instagram etc. Jag har provat nu i helgen och min första tanke är oj vad mycket tid man får till annat om man inte sitter klistrad vid mobilen hela tiden och jag känner också att jag har kommit ner i varv ordentligt. Jag har även varit mer mindful eftersom jag har lagt märke till ljud, natur och omgivningen mer utan fokus på mobilen hela tiden. Så tummen upp för att dra ner på mobil, sociala medier och dator :) 
Läkeörten som sägs kunna öka kroppens motståndskraft mot stress

Jag är egentligen skeptisk till många kosttillskott och hur de marknadsförs. Hade de absolut fungerat så hade de väl antagligen varit erkända läkemedel och sålts på apoteket men det betyder ändå inte att det inte ger någon effekt alls. Vissa kan säkert uppleva skillnad eller i alla fall någon sorts positiv påverkan. Jag läste i alla fall om den ayurvediska läkeörten Ashwagandha här om dagen som ska ha använts i Indien i över 4 000 år. Enligt vissa studier ska Ashwagandha kunna påverka stresshormonet kortisol och därigenom ha en stressdämpande effekt. Jag är som sagt skeptiskt till dessa påståenden men det är alltid lite intressant att prova, jag meddelar om jag upplever några effekter lite längre fram :)

Att försöka skapa balans när man känner sig obalanserad
Desto mer man kämpar i kvicksand desto fortare sjunker man har jag hört många gånger. När man känner sig obalanserad, stressad, orolig eller får fruktansvärda magproblem så känner man bara att jag måste bli av med det här nu! Jag måste ut och gå, jag måste yoga, jag måste träna eller vad som helst som tar bort det här men ibland hjälper ingenting. Desto mer man kämpar i kvicksanden desto fortare sjunker man. Ibland får man bara ge efter och acceptera läget och bara vänta till saker vänder, till saker känns bättre, till saker balanseras av sig själv, tills man får de där insikterna om vad som skapar obalansen. För en sak har jag lärt mig genom åren och det är att allt förändras hela tiden, ens situation förändras, ens tankar förändras, ens känslor förändras och en morgon vaknar man upp och så känns allt mycket lättare igen. Kroppen läker av sig själv, hjärnan trasslar ut virrvarret och känslorna lugnar ner sig. Livet går vidare. Så det enda man får göra ibland är att sitta still i sin båt på ett stormande hav och väntar tills det blir lä och alla vågar är borta för det kan inte blåsa för alltid och det kommer sluta att blåsa även om du inte gör någonting. Bara lägg dig i båten och försök läsa en bok istället även om det inte är särskilt trevligt.