Att vara precis den man är
Alla människor är olika. Det går inte att säga till någon hur den bör vara eller agera för att må bra. En person mår bra av att göra mycket och ständigt ha saker för sig, det ger den personen energi och glädje. En annan mår bra av att göra mindre och fokusera mer på återhämtning och lugn, det ger den glädje. Man kan inte säga att något är rätt eller fel bara för att en del eller majoriteten är av den åsikten.
 
Jag kommer aldrig vara den som försöker övertala någon om att det är rätt att vara på ett visst sätt. Yoga och träning är till exempel viktigt för mig för att må bra, men för dig kanske det inte behövs eller så mår du bra av någonting helt annat. För andra är det kanske klättring, körsång eller att ligga på soffan? Man måste inte vara på något speciellt sätt, man ska bara vara den man är. Släpp tanken på att du bör vara på något sätt. Släpp det dåliga samvetet. Det är bara du själv som kan känna efter och lista ut om och vad du skulle vilja i så fall. 
 
Så det jag försöker komma fram till är: Skit i vad andra säger eller tycker är rätt eller bäst när det kommer till livet i allmänhet, hälsa och livsstil. Se det som rekommendationer utifrån de personernas liv och förutsättningar. Försök istället att hitta det som matchar din personlighet och ditt liv. Behöver du lugn eller behöver du mer energi? Behöver du utmaning eller behöver du stabilitet? Vill du ägna dig åt någonting, försök då att hitta något som kompletterar dig och ditt liv samt ger dig någonting positivt!
Det här goda teet fick jag i julklapp, Matcha Moringa. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress