Hur får man rutin på träningen?

Jag tror kanske att man måste se på träningen från ett nytt håll. Många säger att det är så tråkigt att träna och att de inte har hittat sin grej. Men om man tänker på det, måste träning vara så skoj? Tänk på allt i livet man gör som inte är skoj, man diskar, man tvättar, man är på jobbet trots att vissa dagar går jättelångsamt och man borstar tänderna. Man borstar tänderna för att inte få tandproblem och hål två gånger per dag. På samma sätt tror jag att man måste se på träning, är det roligt så är det en bonus men är det inte roligt så gör jag det i alla fall. Jag tränar idag tre gånger i veckan 1 h per gång (30 min gym och 30 min kondition), det utgör sammanlagt 3 h i veckan. På en vecka finns det 168 h, att då se till att träna tre av detta är inte en omöjlighet. Jag har fortfarande 165 h kvar av veckan att göra andra (roligare) saker. Eftersom vi vet att träning hjälper mot en massa sjukdomar, minskar oro och stress, höjer vårt humör och gör oss starkare både fysiskt och mentalt så måste man använda detta som morot till träningen tror jag, inte att det måste vara roligt, det är som sagt bara en bonus. Om det är så självklart att borsta tänderna borde det också vara lika självklart att träna eftersom det främjar vår hälsa och vårt välmående. Försök att få rutin på träningen precis som du får rutin på tandborstningen som du gör automatiskt två gånger per dag.

3 sammanfattade tips för att få bättre rutin på träningen:

- Påminn dig om att det inte måste vara roligt att träna men att det endast tar 3 h i veckan av dina 168 h och ger dig en massa bra hälsoeffekter.

- Bestäm hur många dagar du ska träna i veckan, hur länge och vilka dagar. Håll dig till dessa dagar och prioritera inte bort träningen. Efter några veckor blir det lättare när du har kommit in i det.

- Hitta en träningspartner och bestäm när ni ska träna, då kan ni övertala och peppa varandra om den ena funderar på att strunta i det alternativt sätt upp ett träningsmål där du har en plan för hur långt du ska komma varje vecka, t.ex. den här månaden ska jag springa 15 km, nästa 20 km och tredje månaden 25 km.