Några härliga sommarställen på västkusten
Åstol
Liten, men otroligt vacker ö mellan Tjörn och Marstrand. På ön finns en liten matbutik, en fiskerestaurang (Åstols rökeri) och ett café. Vill du besöka någon mer ö i närheten samma dag så kan jag rekommendera Stora Dyrön. Färjorna till både Åstol och Stora Dyrön går från Rönnäng.
 
Brännö
Mysig ö där människor går omkring, cyklar eller kör på flakmoppar. Det ligger en massa fina små färgglada hus och är lummigt, grönt och fint. Det finns en gammeldags liten matbutik, café, restaurang, olika promenadvägar och badplatser. Det går färjor till Brännö från Saltholmen.
 
Smögen
Smögen är fantastiskt vackert med de klassiska färgglada fiskebodarna. Det finns också massvis med små restauranger som serverar räkmackor och färsk fisk på uteserveringarna. Jag kan rekommendera en fin vandringsled på klipporna längs med havet. Du hittar mer info om den här.
 
Marstrand
Härlig ö med fina vandringsleder, små butiker, restauranger och caféer. Kan absolut rekommendera Bergs konditori med sina underbara bakverk! Tycker du om att paddla kajak så kan du även hyra det i närheten. 
 
Gullholmen
En härlig sommarö med en massa tätbebyggda fina vita hus och små vägar och gränder. Helt klart ett speciellt ställe! Färjan går från Tuvesvik.
 
Älgön
Älgön och Brattön är två jättefina öar om du har lust att vandra och få fin utsikt över skärgården. Du måste dock komma ihåg att ta med någonting att äta för det finns inga butiker eller restauranger på öarna, bara sommarställen. Färjan går från Rörtången.
 
Skulturpark och Skärhamn
På Tjörn finns det en häftig skulpturpark utomhus med olika konstverk, väldigt speciellt! Skärhamn är också ett trevligt ställe på Tjörn med en stor hamn, restauranger, caféer och ett fint akvarellmuseum.

 
Jonsereds herrgård
Perfekt dagsutflykt om man vill ta en härlig promenad (bland ett hav av blommor), fika och bada. Kafé grindstugan är väldigt mysigt och ligger nära Humlebadet.
 
Stora Amundön
Om du vill gå en härlig långpromenad längs med havet så är Stora Amundön ett perfekt utflyktsmål. Det finns en tydligt markerad led som också går förbi en fin badplats.