Vart i kroppen sätter sig din oro och stress?

Är det någon del av din kropp som du har problem med tidvis eller där problemen ökar i perioder? Jag har mer och mer börjat förstå hur nära sammanlänkade mina magproblem är med min oro och stress och det intressanta är att jag hör många andra som pratar om att de också har andra specifika problem som blir värre i omgångar men de kan sitta någon helt annanstans i kroppen. Andra kan få migrän eller huvudvärk som en reaktion på när det blir mycket. Rachel Brathen pratar om att hon alltid har haft ryggproblem men att smärtan och problemen alltid blir mycket värre i stressiga perioder. En vän till mig säger även att hon får problem med övre luftvägarna och bihålorna. Så stress och oro verkar helt enkelt kunna sätta sig i kroppen och på väldigt olika ställen för olika människor.

Har du någon akilleshäl?  Vart i kroppen sitter den och kan du se att den hänger samman med ditt mentala mående?

Trysil i Norge :)
bylittlenea.blogg.se

För mig är det helt klart huvudvärk och migrän. Det sätter sig i ögonen och många gånger kan jag ha gått förbi andra symtom innan det kommer. När ögon/huvudvärken kommer kan jag inte längre ha ögonen öppna och kan alltså inte göra mycket alls. Det är ett smart sätt för kroppen att stänga ner när jag inte fattat tidigare.

Annars har jag värk i nacke, axlar och "skräckmusklerna" - det vill säga mellan skulderbladen där en skulle resa ragg vid skräck om det gick. Ganska tydlig stressvärk.

Det är alltså ganska sena tecken på stress för mig ändå. Men om jag inte hamnat i en utmattning och gått igenom alla möjliga symtom i kroppen under lång tid hade jag kanske bara tolkat det som värk och skyllt på annat.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress