Vad bottnar ilskan i?
Jag fick höra någon gång att ilska är en sekundär känsla, att det helt enkelt grundar sig i något annat. Att ilska egentligen är ett uttryck för smärta, rädsla och frustration. Så om du eller någon närstående till dig är arg, försök sätta dig ner och reda ut vad det egentligen är som tynger dig. Vad är du rädd för? Vad är frustrerande just nu? Vad känner du smärta över? Finns det något som kan göra situationen bättre? Försök att inte ta ut din egen frustration, rädsla eller smärta på någon av dina närstående, vänner eller kollegor. Att skrika på dem eller vara elak kan kanske kännas skönt i stunden för att det på något sätt ger utlopp för alla känslor, men det är oftast något som man ångrar ganska snabbt därefter. Det är bättre att försöka gå till botten med vad som gör en arg och försöka att träna eller göra andra saker som ger utlopp för känslorna istället för att välla över de på någon annan.
Bild från Marrakech i Marocko som jag besökte för många år sen.
Johanna

Jag har också hört det. Kan förstå det i många situationer och ofta känns det som att det är någon form av rädsla som ligger till grund för ilskan. Men ibland kan man ju faktiskt känna sig just arg? Alltså att man kanske känner andra känslor också men att ilskan är den ledande eller vad man ska säga? Tänkvärt är det i alla fall!

Svar: Jag förstår vad du menar och håller med. Ibland kan man också bara känna sig arg! Typ som när man har PMS, haha :)
yogapassion.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress