Att välja glädje

Det är vanligt att man tänker att man hade varit gladare och lyckligare om bara de och de omständigheterna förelåg. Exempelvis:

Om jag bara… (äger en bostadsrätt eller ett hus)

Om jag bara… (gifter mig och skaffar barn)

Om jag bara… (hittar mitt drömjobb och tjänar bra)

Lycka och glädje är inte bara möjligt i framtiden när en lista har bockats av. Lyckan och glädjen är möjlig precis här och nu, bara man öppnar ögonen och vidgar sina perspektiv. I framtiden kanske du ser tillbaka på den här tiden och säger att det var den bästa perioden i ditt liv. Då kanske du tänker på att du var ung, pigg, frisk, kär, hade nära vänner och åkte på en massa utflykter och äventyr. Trots att du saknade den där bostadsrätten och inte hade drömjobbet så hade du så mycket annat. Försök helt enkelt att få ut så mycket som möjligt av det liv du lever just nu.

Kom också ihåg och påminn dig ofta om lyckan och glädjen över allt som vi i princip tar för givet. Tänk på allt vackert du kan se med dina ögon, att du kan lyssna på din favoritmusik och att du kan gå ut och springa. Du är fri och du är inte beroende av någon. Det är riktig glädje när man tänker på det!

Dagar när allt känns svårt och jobbigt kan man påminna sig om att glädjen inte finns långt bort. I boken Bli fri från din rädsla med hjälp av mindfulness skriver författaren att solen och himlen motsvarar det fina man har i livet och glädjen som man vanligtvis känner. Ibland kommer det moln, åska och stormar (i form av rädslor, ilska och ångest) och skymmer solen och den blåa himlen. Kom då ihåg att stormar alltid drar förbi och att molnen skingras. Snart är solen och den vackra himlen tillbaka!

Mindfulness är ett väldigt bra sätt att locka fram glädjen tycker jag (även meditation & yoga). Då försöker man nämligen att släppa det jobbiga och bara fokusera på det man gör just nu och det fina i det. Det är genom mindfulness, meditation och yoga som man hittar tillbaka till solen och den blåa himlen.

Hur kan man öka glädjen i vardagen? Försök att göra så mycket som möjligt av de aktiviteter som gör dig glad. Tycker du om att laga mat, träna, läsa en bra bok eller titta på humorserier försök att göra det varje dag. Om du har mycket på schemat kanske du kan avsätta en viss tid varje dag, t.ex. mellan åtta och nio. Syftet med aktiviteten är bara att du ska känna dig glad och njuta av stunden, det behöver inte vara något ansträngande. Det är också kul att träffa andra människor med samma intressen, t.ex. skaffa en träningskompis eller gå med i en bokklubb. Ett sista tips är att planera in något roligt inför helgen, så att man kan se fram emot det under veckan.

// Katta :)
Eva-Hel%25E9n%2520Lundqvist

Är det Smögen? Oj, vad jag blir glad av den bilden. Jag känner doften från det salta havet och tången. Och smaken av de färska räkorna som man kan köpa i hamnen....Mmmmmm Inget är som Västkusten! Eva-Helén

Svar: Du har helt rätt, det är Smögen! Nä inget är faktiskt som Västkusten :)
yogapassion.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress