Hur gör man för att hålla sig positiv?

När saker är övergående kan man stå ut, härda och bita ihop. Men hur gör man när t.ex. magsmärtorna och magproblemen kommer dag in och dag ut och inget svar eller ingen lösning tycks finnas. När ångest, oro och stress knackar på dörren dagligen och inte bara försvinner. När immunförsvaret är så svagt att man bara blir sjuk om och om igen. Hur gör man för att inte bli bitter, inte klaga och hålla sig glad och positiv när man varken mår särskilt fysiskt eller psykiskt bra?

Att acceptera och försöka ignorera smärta, besvär och återkommande problem som tynger ens vardag är bland det svåraste som finns tycker jag. Den känslan av uppgivenhet som infinner sig när man inser att arbetsdagen inte ens har börjat men ändå känner man sig redan matt av sina kroppsliga besvär som man ska hantera så gott man kan. Det är lätt att bara fastna i det negativa. Att bara definiera sig själv med det negativa.

Så för att besvara min rubrik, hur gör man för att hålla sig positiv? Jag har tyvärr inget bra svar på det, bara några idéer. Det gäller nog först och främst att bara försöka så gott man kan, för livet blir bara jobbigare om man fastnar i det negativa, det vet vi alla. Sen tror jag att mindfulness kan hjälpa en att hålla sig positiv, att man flyttar fokus från sin kropp till vad som försiggår utanför samt fyller hjärnan med andra positiva upplevelser. T.ex. genom att lyssna på en bra podd, se ett bra tv-program, ta en promenad i naturen, träna eller yoga. Aktivera hjärnan med andra positiva saker helt enkelt. Det är väl det jag kan komma på just nu, andra tips mottages gärna på hur man håller sig positiv i tuffa tider för det är inte lätt. Det är en sak som är säker.

Yoga For When You´re In a Bad Mood - Yoga With Adriene

Hanna Karlsson

Vilket bra inlägg!

Svar: Tack :)
yogapassion.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress